Skip to main content

Over Edwin

In de 20 jaar dat Edwin actief is binnen het bouwrecht en het aanbestedingsrecht, is er één ding voor hem niet veranderd: de behoefte om even te kunnen sparren met iemand die de taal van de bouw spreekt. Morgen een bouwvergadering, betekent vandaag even willen weten waar je staat. Dat kan juridisch zijn: wat staat er in het bestek en claim ik nu wel of niet terecht meerwerk? Maar dat kan ook strategisch zijn: hoe ga ik het gesprek in, vol in de aanval of constructief en met open vizier?

Willen weten waar je juridisch staat, geldt volgens Edwin eigenlijk voor alle facetten binnen de bouw. Of het nu gaat om contractonderhandelingen of om de keuze te gaan procederen. De uitdaging is om het antwoord praktisch te houden en als het kan ook nog eens met behoud van de (commerciële) relatie met je contractspartij. Denken in oplossingen is dan goed maar niet voldoende, het ook gaat vooral ook om de praktische aanpak daarvan. Het belang van deze aanpak brengt Edwin overigens ook graag over in de cursussen en praktijkbijeenkomsten die hij regelmatig geeft aan projectleiders, calculators, werkvoorbereiders en kostendeskundigen.

Recente publicaties van

Jurisprudentie – Kwalificatie en uitleg van een onderaannemingsovereenkomst op grond van de UAV-GC 2005, Tijdschrift voor Bouwrecht, 2024

Bekijk publicatie

Moederbestek.nl en aanbesteden, BouwCirculair, 2022

Bekijk publicatie

Risico’s van covid en oorlog vragen om evenwichtige contracten 2022

Bekijk publicatie
Bekijk alle publicaties